ELS PROBLEMES FÍSICS

La societat occidental és cada cop més de tot o res, del blanc o negre. Hi ha una part de la societat que creu que tots les malalties són causades per un desequilibri físic i que tot s’ha de tractar exclusivament amb medicaments: les depressions, l’angoixa, malalties greus,..

Hi ha una altra part que pensa que tots els problemes, incloent els físics, són causats per traumes no superats, per emocions enquistades, per temes encallats, fins i tot hi ha qui fa un diagnòstic emocional a través d’una malaltia física: “si tens els pulmons afectats és perquè tens pena sense resoldre, si tens mal al fetge és perquè sents ràbia…” i asseguren que superant aquests traumes un es recupera de les malalties.

Posaria la mà al foc que si una persona va a viure a Txernòbil per molt equilibrat i lliure de traumes que estigui, emmalaltirà.

Jo realment penso que ni una cosa ni l’altra són certes del tot, crec que hi ha malalties que poden ser causades per factors psicosomàtics, també poden ser causades per factors ambientals, per factors genètics o simplement perquè t’han tocat.

El que sé és que un problema físic, ja sigui una malaltia o una lesió, afecta de ben segur a la part emocional, sé que pot causar estrès, nervis, por, angoixa,…

El que ajuda a la recuperació és enfrontar la malaltia i treballar els estats anímics que provoca.

Amb Tapping es pot acompanyar qualsevol problema de tipus físic o psicològic, és un molt bon complement per acompanyar malalties greus. Dona sortida a la part emocional negativa i fa que sigui més fàcil de portar, també es poden treballar contractures, dolor, fibromiàlgia i problemes de pell, entre d’altres.