Què és primer l’ou o la gallina?

La vida ens posa davant de situacions dures, alegres, de por, de pau, de ràbia, d’entusiasme, d’enuig, de sorpresa… totes les situacions les acabo de descriure a través d’emocions, del sentiment que ens ha provocat una determinada situació, però com he dit: Què és primer l’ou o la gallina? De la mateixa manera que les circumstàncies externes ens creen determinades emocions, les emocions també poden crear circumstanciés externes. M’explico:

Hi ha dies que sense saber per què t’aixeques trist, enrabiat, angoixat… es fàcil que, sense voler, aquell dia creïs una realitat que correspongui al teu estat d’ànim, és evident que quan un surt de casa amb una sensació d’alegria és més fàcil trobar-se situacions alegres que quan surt amb una sensació negativa.

Per desgràcia el pensament pot crear les mateixes sensacions o emocions que la realitat: una pel·lícula ens pot fer plorar, una situació imaginària ens pot fer entrar en un estat de por o angoixa igual que si l’estiguéssim vivint en realitat.

Lamentablement rebem una quantitat d’estímuls negatius exagerat, això fa que dirigim la nostra atenció cap al lloc equivocat.

La societat en què vivim utilitza les emocions per vendre, per controlar-te i per adormir-te. És ben sabut que quan aconsegueix controlar les teves emocions tenen la meitat de la feina feta. Et ven la felicitat en productes, en likes, i t’endinsa en el món fictici de les xarxes socials mostrant uns estàndards que mai aconseguiràs igualar i que, alhora, t’enfonsa mitjançant una quantitat de missatges depriments. Et neutralitza ensenyant-te únicament el que queda per fer i no el que està fet, així aconsegueix gent emocionalment sobreestimulada i saturada, i per tant controlada.

En la meva opinió només som capaços de canviar la realitat quan som capaços de canviar la forma com veiem aquesta realitat.

El Tapping va néixer com una Tècnica d’alliberació emocional, quan es practica amb regularitat el que aconseguim és que les emocions no se t’emportin, et deixa agafar distància i veure les coses amb perspectiva, t’ajuda a prendre decisions amb molta més serenitat i t’allibera de les emocions que no són necessàries i et debiliten.

El que més escolto després d’una sessió de Tapping llarga o d’un curs és que queda una sensació de lleugeresa, serenitat i lucidesa.