L’ÀMBIT PROFESSIONAL

Hi havia una vegada un llenyataire que es va presentar a treballar en una fusteria. El sou era bo i les condicions de treball millors encara, així que el llenyataire es va proposar fer un bon paper. El primer dia es va presentar al capatàs, que li va donar una destral i li va assignar una zona del bosc. L’home, entusiasmat, va sortir al bosc a talar. En un sol dia va tallar divuit arbres. -Et felicito, segueix així -va dir el capatàs. Animat per aquestes paraules, el llenyataire es va decidir a millorar el seu propi treball al dia següent. Així que la següent nit es va ficar al llit d’hora. Al matí següent es va aixecar abans que ningú i se’n va anar al bosc. Malgrat tot el seu esforç, no va aconseguir tallar més de quinze arbres. -He d’estar cansat -va pensar. I va decidir anar a dormir amb la posta de sol. A l’alba es va aixecar decidit a batre la seva marca de divuit arbres. No obstant això, aquest dia no va arribar ni a la meitat. L’endemà van ser set, després cinc, i l’últim dia va estar tota la tarda intentant talar el seu segon arbre. Inquiet pel que diria el capatàs, el llenyataire va anar a explicar-li el que li estava passant i a jurar-li i perjurar que s’estava esforçant fins als límits del defalliment. El capatàs li va preguntar:

Quan vas esmolar teva destral per última vegada? -¿Afilar? No he tingut temps per esmolar: he estat massa ocupat talant arbres“.

Quantes vegades seguim talant i talant arbres sense recordar que hauríem d’esmolar la destral?

Per desenvolupar una feina bé és necessari i gairebé imprescindible estar motivat, descansat i lúcid, una persona desmotivada, trista i estressada és una persona molt menys productiva.

El món laboral porta un ritme frenètic, estressant, no deixa temps per esmolar la destral, no ens permet parar a analitzar, relaxar-nos i arrancar. Per això el Tapping és una tècnica molt utilitzada en grans empreses, s’utilitza per treure estrès, per augmentar la motivació, per fomentar el treball creatiu, per harmonitzar els equips, …

El Tapping fa que millori el rendiment i els bons resultats de l’empresa.